Meest gekozen rolcontainers door horeca ondernemers
Afvalcontainer voor horeca
Afvalverwerking in de horeca kan een uitdaging zijn. Of je nu een restaurant, café, bar, hotel of cateringbedrijf runt, je hebt waarschijnlijk te maken met flinke hoeveelheden afval. MKB-afval.nl is jouw partner voor je bedrijfsafval.
Bij het kiezen van een horeca container, moet je rekening houden met de behoefte van je horeca onderneming. Hoeveel afval produceer je dagelijks, welke afvalsoorten zijn er en hoeveel ruimte is er beschikbaar voor een afvalcontainer? Een te kleine container kan zorgen voor overvolle vuilnisbakken, terwijl een te grote container weer onnodig veel geld kan kosten. Bij MKB-afval.nl helpen we je de juiste afvalcontainer te kiezen, zodat je afvalbeheer goed geregeld is.
Duurzame afvalverwerking
In de horeca is duurzaamheid een belangrijk onderdeel geworden van ondernemen. Gasten verwachten niet alleen kwaliteit, maar ook dat je als ondernemer je verantwoordelijkheid neemt voor het milieu. Daarom is het belangrijk om bewust om te gaan met bedrijfsafval.
Met de juiste afvalcontainer, draag je als horecabedrijf niet alleen je steentje bij aan een beter milieu, maar kun je ook flink besparen op je afvalkosten.
Elke horecazaak is anders. Van een café tot aan een groot hotel, wij zorgen ervoor dat je een passende container kunt huren. Onze scherpe tarieven en snelle levering binnen heel Nederland zorgen ervoor dat je je afvalbeheer eenvoudig en efficiënt kunt regelen.
Ben jij een ondernemer in de horeca branche?
Ben jij een ondernemer in de horeca? Wij hebben de juiste afvalcontainers voor je klaarstaan. Wij weten precies welke afvalsoorten je als horeca ondernemer hebt. We weten ook dat je geen omkijken wilt hebben naar je afvalverwerking. Eenmaal geregeld, moet het gewoon goed gaan. Je afvalcontainer moet op tijd geleegd worden en dat voor een eerlijke prijs. En gaat er een keer wat mis, dan wil je direct geholpen worden.
Tarieven bekijkenHoreca bedrijfsafval
Restafval
Het afval dat je klanten en je werknemers in de prullenbak gooien, wordt ingezameld als restafval.
Lees meer over restafvalPapier & karton
Al het verpakkingsmateriaal van je producten kun je scheiden in een papier & karton container. Dat scheelt ruimte in je restafval container waardoor je voordeliger uit bent.
Lees meer over papier & kartonGlas
Flesjes en glazen die kapot zijn gegaan kun je scheiden met een glas container. Deze container verhuren wij alleen in combinatie met een restafval container.
Lees meer over glasFormaten bedrijfsafval containers
Rolcontainer 240 liter
Onze kleinste rolcontainer voor de horeca staat op 2 wielen. Hij is klein van formaat, maar groot genoeg om er 4 vuilniszakken in kwijt te kunnen. Daarnaast kan deze container gemakkelijk door een normale deuropening. Deze container heeft twee wielen en is 57 x 60 x 107 cm (B x D x H).
Lees meerRolcontainer 360 liter
Deze horeca rolcontainer heeft twee wielen en is 60 x 90 x 110 cm (B x D x H). Dankzij de inhoud van 360 liter passen er ongeveer 6 vuilniszakken in. Door zijn compacte omvang is het mogelijk om deze container door een normale deuropening te rijden.
Lees meerRolcontainer 660 liter
De meest gekozen horeca container is de rolcontainer van 660 liter. Deze rolcontainer past gemakkelijk door een deur. Daarom is het ook mogelijk deze container binnen neer te zetten. Deze rolcontainer heeft vier wielen en is 120 x 75 x 120 cm (B x D x H). Er kunnen 11 vuilniszakken in.
Lees meerRolcontainer 1100 liter
Voor de grootverbruiker hebben we deze ruime 1100 liter. Hij staat op vier wielen en de bak is groot genoeg om ongeveer 18 vuilniszakken in te gooien. De afmeting van deze grote rolcontainer is 120 x 105 x 130 cm (B x D x H).
Lees meerDeze horeca klanten gingen u voor
Veelgestelde vragen over bedrijfsafval in de horeca
Afval in de horeca
-
Wat verstaan we onder horeca-afval?
Afval van de horeca omvat diverse afvalsoorten die in horecagelegenheden vrijkomen, denk hierbij aan koffiedrab, sinaasappelschillen, swill (organisch afval), broodresten, glas, en peuken. Daarnaast is er natuurlijk ook gebruikelijk afval zoals papier & karton, plastic en restafval. Het scheiden van jouw bedrijfsafval draagt bij aan duurzamer afvalbeheer binnen de horeca.
-
Hoe zamel ik horeca-afval op een efficiënte manier in?
Efficiënt bedrijfsafval inzamelen begint met het scheiden van afval zoals glas, papier, plastic en organisch afval. Het gebruik van aparte rolcontainers en een tactische plaatsing daarvan in de keuken of het restaurant helpt om het inzamel proces soepel te laten verlopen.
-
Wat zijn de kosten voor het afvoeren van horeca-afval?
De kosten voor het afvoeren van horeca-afval hangen af van het type afval, de hoeveelheid en hoe vaak de rolcontainers geleegd moet worden. Bekijk de tarieven voor het huren van een rolcontainer voor bedrijfsafval.
Soorten containers
-
Welke soorten afvalcontainers zijn geschikt voor de horeca?
In de horeca zijn rolcontainers voor restafval, glas, papier/karton en organisch afval gebruikelijk. De keuze van het type afvalcontainer hangt af van de hoeveelheid en soort afval dat je produceert. Voor organisch afval zijn bij ons speciale containers beschikbaar op aanvraag.
-
Hoe vaak moet horeca-afval worden opgehaald?
Hoe vaak het bedrijfsafval wordt opgehaald hangt af van de hoeveelheid afval die je horecazaak genereert. Bij intensief gebruik is het mogelijk om meerdere keren per week een leging in te plannen, bijvoorbeeld voor organisch afval dat sneller bederft.
Afval sorteren
-
Is afval sorteren verplicht in de horeca?
Ja, afval scheiden is sinds 2021 verplicht in de horeca. De overheid stelt eisen aan het apart inzamelen van afvalsoorten zoals glas, papier, en organisch afval, om recycling te bevorderen en de impact op het milieu te verminderen.